fredag, juni 30

 

Martnaen

Jeg vil benytte anledninga til å slå et slag for Foldvikmartnaen i Gratangen. Jeg registrerer at enkelte mener den legendariske martnaen har utvikla seg i ei negativ retning, men vil likevel på det sterkeste anbefale alle mine faste lesere som befinner seg sør i Troms den aktuelle helga i august (det pleier å være den siste helga før skolen begynner igjen) om å ta turen. Du risikerer å få positive opplevelser som dette. Kanskje dukker polarprinsessa også opp. Det er kanskje urealistisk, men slett ikke umulig.

Sist jeg var der, datt en masse folk i havet midt på natta. Det skjedde da brua som lå mellom brygga og flytebrygga løsna og havna i fjorden. Ingen ble skadd, men enkelte ble veldig brått edru i isvannet. Jeg tror sjelden så mange folk har blitt evakuert fra ei brygge så sakte som denne seinsommernatta. Det var jo blitt mørkt. Og på en bryggefest er sjåførene alltid i mindretall.

Dersom du ble skikkelig oppglødd nå, trenger du ikke vente heilt til seint i august med å oppleve kystkultur. Allerede 7. juli går storfembøringen Grytir fra Gratangen til Grovfjord for å være med på Trebåtdagene. Hvis du spør fint, får du kanskje være med. Hvis ikke, kan du lese om båten her.

Og nå: En gladnyhet.

Comments:
Jeg har bare vært på Martnaen en gang, men det var så moro (ikke at alle datt i havet, ok det var litt artig) at jeg gjerne skulle gjort det igjen.
 
Legg inn en kommentar<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?