fredag, mai 5

 

Kom mai du skjønne milde

Sola skinner og jeg går ute uten jakke på. Det er ikke til å tro. Dagens anbefaling er Regnværsboka. Jeg visste ikke at det kan regne ekte frosker. Det skjer ikke ofte, men det er ikke helt uvanlig heller. Jeg har aldri tenkt på at vannet jeg heller i meg en gang kan ha blitt drukket og tissa ut igjen av en dinosaur. Jeg elsker den tanken.

I Australia lever en frosk som kan klare seg uten vann i to år. Den bor i ei hule i sanda og kommer bare frem når det regner. Når vannpyttene begynner å tørke inn etter regnet, fyller frosken seg med vann så den blir stor og kulerund. Så graver den seg ned i sanda igjen og venter på neste regnvær. Det hender at folkene som bor i ørkenen, graver opp froskene for å få vann.

Det jeg lurer på, er hvordan folkene får i seg dette vannet? Spiser de den store våte frosken? Stikker de hull i den og drikker av et slags sugerør, eller presser de vannet ut av frosken?

Noen som veit?

Comments:
Men fikk du med deg den rare paddenyheten for et par år siden? Rundt påsketider. Paddene sprakk på et bestemt tidspunkt på natten. Forbipasserende kunne høre smertefulle paddehyl. Det er helt sant.
 
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
 
Det var jeg som slettet en kommentar. Jeg la den samme inn to ganger. Sorry.
 
Legg inn en kommentar<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?