mandag, april 10

 

Kvinner og appelsiner

Nå har jeg brukt opp alt varmtvannet på hygieniske formål, vanna blomster og føler det er forsvarlig å ta påskeferie snart. Jeg er forberedt, da jeg har brukt helga på å lære om Judas-evangeliet. Hva hadde vel påsken vært uten Judas Iscariot? Marsipan og appelsiner? Jeg er for øvrig klar for å synke ned i ei hvilken som helst snøfonn med en appelsin når som helst.

KJØR DEBATT: Hva er forskjellen på yrkeskvinne og karrierekvinne? Den ene har et yrke og den andre en karriere? Forsømmer karrierekvinner sine oppgaver som mor og/eller hustru, mens yrkeskvinnene er kvinnene som klarer alt? Er man yrkeskvinne hvis man feks jobber på REMA, eller har man i så tilfelle bare en jobb? Karrierekvinner må sannsynligvis være tilgjengelig for jobben døgnet rundt og har minst 300 overtidstimer i året. Men kan hun jobbe hvor som helst? Kan en karrierekvinne være ansatt i det offentlige, feks i SFO? Eller bør hun i så tilfelle være ordfører eller byrådsleder? Må en karrierekvinne tjene minimum 600 000 i året, eller er det yrkets status i samfunnet som bestemmer dette? Er en yrkesmann det motsatte av en sosialklient/mann på trygd?

Comments:
Yrkeskvinner er vel et generelt begrep på alle damer som ikke er hjemmeværende?!? Dette ordet er i dag temmelig ubrukelig, i og med at det ikke er noe som heter yrkesmann. Jeg kjenner ingen damer som er hjemmeværende frivillig. De dager er over. Flere eldre damer i slekta har gått på husmorskole. Jesuschristobal så kjedelig. Lære seg å brodere og å steike kjøttkaker? Lære seg å bli den perfekte husmor? Vi skal være glad for at vi lever i 2006 og faktisk har et valg.
 
Takk for bidraget kjære. Jeg får en følelse av at jeg var litt bitter da jeg skreiv det siste innlegget her, søkksliten før påskeferien. Nå er jeg sterkt tilbake med godt humør!
 
Felicidades por tu blogg, Princesa Polar ;)


PS:Adivina quien soy
 
Gracias:) Adivina... Apasionante!
 
Legg inn en kommentar<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?