mandag, april 3

 

Aprendo español los martes

Los martes aprendo español. Og nei, det er IKKE spesielt lett. Hvem er det som har spredd myten om at det liksom ikke er vanskelig å lære spansk? Noen som går på kurs mer enn én gang i uka, kanskje. Una vez a la semana... Det var godt å få det ut. Nå kan jeg gå tilbake til de refleksive verbene mine. Det står i oppgaven at jeg skal lage meningsfylte setninger. Dette kravet om at setningene skal inneholde mening er definitivt den største utfordringa. El chico se llama Pedro. Pedro se lava. No me lavo. No me atrevería a cantar en público.

En Bergen, llueve a cántaros.

Comments:
For meg kan du stokke ordene eller akkurat hvordan du vil for min del. Det ser MEGET troverdig ut. Og jeg er full av imponade.
 
Haría todo lo que me dijeras. (Jeg ville gjøre alt det du kommer til å si)
 
Wow! Jeg er implombert azz. 4 real. Jeg kan faktisk forstatt si at r2 (i statsvitenskap) er det samme som produktmomentkorrelasjonskoffisienten. DET var godt å få ut.
 
Hva brukes en produktmomentkorrelasjonskoffisient til ?

Jeg kan regne arealet av en sirkel! "Mannen i månen kan smile og le. Ringen rundt hodet er pi ganger d. Men hvis du vil finne fjeset til mannen, bruker du formelen pi r i annen!"
 
Jeg mente ∏r².

Querer es poder. (Å ville er å kunne)
 
Ehhhh. Jeg skulle bare tøffe meg. Det er omtrent det eneste jeg husker fra det redselsfulle kvantitativ metode kurset jeg gjennomførte for ca 100 år siden. Jeg har (som med så meget annen kunnskap) aldri fått bruk for r2 (sikkert fordi jeg ikke vet hva den skal brukes til).
 
Det er jo et kjempekult ord å kunne! Det er ikke så lange ord i fremmedordboka mi. Det lengste jeg finner i det området er produksjonsfaktor, verken langt eller særlig imponerende. Profunditet er et langt bedre ord. Det betyr dypsindighet.
 
Kanskje du kan finne ut hva det spanske ordet for produktmomentkorrelasjonskoffisienten er, Marte?
 
Ja æ skal spørre læreren min! Det må være lov å forvente et minstemål av allmennkunnskap.
 
Jøss. Tankefullt. :) - Alt!
 
Legg inn en kommentar<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?