fredag, januar 13

 

Vår kvinne i Alta

Min kjære venn Grillski er vår kvinne i Alta. Det har kommet meg for øre at ho, i likhet med over 2600 andre, skal overvære kveldens Melodi Grand Prix-semifinale i Finnmarkshallen. Ifølge NRK er årets låter bedre enn noen gang før. Samme kanal melder forøvrig at Alta koker i MGP-feber. Minst én butikk tilbyr sine kunder MGP-salg. På puben "Kjeller'n" er det MGP-quiz, mens studentstedet "Kroa" har MGP-karaoke. Herfra høres visstnok levenet helt ut på gateplan, ifølge NRK-journalistene som rapporterer til TV-stasjonens nettsider. De får vite at dette ikke er normale tilstander i Alta, men at folk føler at de må stille opp når det kommer en happening av dette kaliberet til byen. Som Henrik Martin (Alta-innbygger med billett til kveldens show) uttrykker det: -"Ellers vil folk tro at under Grand Prix i Alta, da sitter det vel tre samer i salen." Nå ja. Det hadde nå jeg aldri trodd. Hallo? Hvem sier nei til litt glitter og glamour i vintermørket?? Fiskehandlerne på torget har for øvrig ikke merket økning i fiskesalget i anledning helgas MGP-sirkus. Men salget deres øker visst for tiden uansett, fortsatt ifølge NRK. Polarprinsessas faste lesere ser fram til å få en rapport fra kveldens show - prinsesse Grillski! Og så antar jeg at de som ikke er lokalkjent lurer på om det er i Bossekop alt dette forgår? Det forteller NRK ingenting om.

Comments:
Uten å avsløre for mye manglende lokalkunnskaper om Alta og Nord-Norge:

Kan det muligens være at 2600 mennesker er det meste som har vært i Alta noengang?

Nei, nå leser jeg at sannelig at Alta kommune var fylkets mest folkerike kommune i 2005. Hele 17628 hoder var bosatt der i fjor.

I Unjárga–Nesseby (aldri hørt om!!) bor det derimot 901 personer.

Men tilbake til Alta: Hvor var de 15028 andre altingene da GP-glamouren herjet i går??
 
Riktig Linn, det er ikke sikkert alle visste det fra før: Nesten 1/4 av finnmarks befolkning befinner seg i Alta. Statistisk sett er jeg enig i at oppslutninga om MGP-sirkuset ikke var den beste. (Selv om Finnmarkshallen nesten var heilt full). Det fins en overhengende mulighet for at noen av de som uteble faktisk kjørte scooter mens festivitasen pågikk. Ellers må vi ikkje glømme at det var Idol i går.
 
Norway nill points. Herremin hatt førr en herrrlig aften det va på GP. Heile Alta kokte i går og folk va litt stolte trur æ. Skal æ være heilt ærlig va musikken heller gresselig (oj, ekke detta en musikk-konkurranse a?). Les min fyldige rapport fra Bossekop, Alta, Norway.
 
Hva er Bossekop????
 
Bossekop er navnet på Alta sentrum. Men jeg tror de har 2 sentrum der, og at det andre heter City. Grillski - her trenger vi en oppklaring.
 
Legg inn en kommentar<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?