tirsdag, januar 24

 

Både farlig og lite tillitsvekkende

Ikke bare tilhører jeg en yrkesgruppe som ytterst få har tillit til. Undersøkelser viser at det bare er bruktbilselgere som har mindre tillit blant folk flest enn journalistene. I tillegg er journalistyrket svært farlig. NTB melder at rekordmange journalister døde på jobb i fjor. Ifølge tall fra The International Federation of Journalists døde 150 journalister mens de var på jobb i 2005. 89 ble drept av politiske ekstremister, halvmilitære grupper og kriminelle. 61 mistet livet i ulykker, 48 av dem i en flyulykke i Iran og tre i jordskjelvet i Sør-Asia. Det farligste landet for journalister å arbeide i er ikke overraskende krigsherjede Irak, der 35 journalister ble drept i fjor. På andreplass kommer Filippinene der ti journalister mistet livet.

- En gjennomsnittlig journalist varer bare til han er rundt 50, sa mannen som lærte meg opp i Troms Folkeblad på slutten av 90-tallet. - Å? Sa jeg. - Blir dere pensjonister så tidlig? Lokaljournalisten knegget fornøyd av min uskyldige naivitet. - Nei, da DØR de, sa han og lo den karakteristiske latteren som så ofte er å høre i en avisredaksjon, tett forbundet med en helt nødvendig, kullsvart form for humor.

Comments:
Helvete, hvorfor fortalte ingen meg dette tidligere?
 
Kan du se til å bli snill igjen nå, Marte!!!
 
Nei men er jeg ikke snill?? Jeg er jo KJEMPEsnill i egne øyne...
 
Jeg tror de journalistene som lever mest farlig er den klassiske typen, som har flass på skuldrene på skinnvesten.
 
Og 40 røyk og 30 kaffe om dagen? Mens han (jeg ser for meg en "han" med skinnvest, men sikker kan man jo aldri være) hører på politiradioen mens han spiser kebab. Kan ikke du fortelle om den gangen du måtte klippe tåneglene da du var utsendt reporter for lokalblekka? Pliiiisa!
 
Og jeg har jobbet blant isbjørner og Narve. Jeg sier det bare. Hvis ikke det understreker poenget ditt, så vet ikke jeg.
 
Journalisten, prototypen altså, har jo ikke skinnvest. Han har sånn i-felten-vest. Khaki-farget med masse lommer og sånn.
 
Nåååååh - det e vel helst den typiske FOTOGRAFEN!
 
Legg inn en kommentar<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?